El Castell de Guadalest

Gepubliceerd op 14 januari 2024 om 16:39

Een leuk bergdorpje, in de provincie Alicante, regio Valencia.


Vanuit Casa Vista al Mar rij je in een klein uurtje naar dit schattige en ook gezellige dorpje met mooie uitzichten, leuke winkeltjes en culturele bezienswaardigheden.


Wij hebben dit keer het het landhuis van de Orduña, het kasteel met de tuinen en de parochiekerk bezichtigt. Er zijn ook twee musea die je kunt bezoeken. Wat ons aanspreekt is de aandacht die de gemeente en zijn bewoners besteden aan de aankleding van het dorp.

In de zomer wordt het dorp aangekleed met vlaggetjes en is het een vrolijk gekleurd aangezicht. Dit keer waren we er tijdens de kerstperiode en hadden de vlaggetjes plaats gemaakt voor gezellige lampjes. Er was ook een mooie kerststal.

Het dorpje ligt op een berg en het bezichtigen betekent veel trappen lopen, er zijn ook gezellige restaurantjes en terrasjes waar je kunt genieten van een drankje en of een hapje.

Guadalest staat op de lijst van de  mooiste dorpen van Spanje;

" Los Pueblos mas bonitos de España". In 1974 is het middeleeuwse dorp uitgeroepen tot;

" Historisch Artistiek Erfgoed" Jaarlijks trekt dit mooie dorpje heel veel bezoekers. Ben je niet zo'n fan van de drukte, start je dag dan vroeg. Rond 10:30 uur komen de eerste bussen met toeristen al aan.

Ook de dorpjes in de directe omgeving zijn een bezoekje waard. Op de terugweg zijn wij in Beniardà een drankje gaan doen bij restaurante Ca Gloria met een super vriendelijke bediening.

Beniardà is een leuk dorpje aan het stuwmeer en ook zeer de moeite waard voor een bezoekje.